Doorgaan naar hoofdcontent

Experts op bezoek

Experts op bezoek.
De ambulance-verpleegkundige, de fysiotherapeut.
Groep 4/5 basisschool De Korenaar, thema 2 herfst-kerstvakantie.
Een ouder van een stagiaire op school werkt op een ambulance. Op haar vrije morgen komt ze langs met de ambulance. Wat een geweldige ervaring! Met alle echte materialen komt ze in de klas, ze demonstreert alle apparaten, legt alles uit, beantwoordt al onze vragen. Tot slot mogen we een kijkje nemen in de ambulance.
We maakten veel foto's van dit bezoek, de kinderen schrijven de begeleidende teksten daarbij en dat wordt weer een fotoboek met onderschriften.
Hier is Tess.
De verpleegkundige gaat haar bloeddruk meten.
Met de monitor zie je of de bloeddruk nog wel goed is.
De bloeddruk van Tess is nog wel goed.
De bloeddrukmeter om je arm wordt opgeblazen en dan voelt dat iets harder.
Zo kun je zien, nou eigenlijk voelen, of hij werkt.
De ouder van de één van de kinderen is fysiotherapeut en ook zij komt op school vertellen. Na afloop maakt haar dochter samen met een ander kind van dit bezoek een posterverslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

groep 3, op reis, op safari naar Afrika, wat weet ik al, wat wil ik weten?

Op reis naar Afrika, op safari!     Groep 3 themaperiode 4, tussen voorjaars- en meivakantie.   We bekijken samen het boek 'De gele ballon' van Charlotte Dematons en besluiten dat we op reis gaan naar Afrika, we gaan op safari!  Eerlijk gezegd hebben wij als leerkrachten voor het safari-thema gekozen. Als leerkrachten van de groepen 3, 3/4 en 4 in de middenbouw werken we veel samen. En  een dierenthema spreekt altijd zeer tot de verbeelding van kinderen, we gaan ons richten op de grote dieren van Afrika! Als startactiviteit in de eerste week bekijken en bespreken de kinderen in tweetallen een kijkplaat over Afrika uit het boek 'De gele ballon'. Daaruit ontstaan lijsten van 'wat weet ik al? ' en 'wat wil ik weten over Afrika? '     Die vragen zijn bij wijze van vragenwand gegroepeerd rond de kijkplaat. 

groep 3, samenvatting schrijven

  Gobe heeft geluk!     Groep 3 themaperiode 4, tussen voorjaars- en meivakantie.   Telkens proberen we nieuwe informatie toe te voegen zodat de kinderen steeds beter in het Afrika-verhaal komen. We kijken filmpjes van 'Freek op safari', geweldig, ook vaak spannend!   En we lezen samen een gekopieerd prentenboek over het leven van Gobe in een Afrikaans land: 'Gobe heeft geluk'.   Na het lezen van een bladzijde maken we er gezamenlijk, mondeling een samenvatting van, dat verhaal typen we direct zodat de kinderen het groeiende verhaal mee kunnen lezen op het digibord: Zijn vader vertelt spannende verhalen over krokodillen. Zijn moeder zingt graag. Dan kun je dansen en in je handen klappen. Gobe slaapt in de hut op een rij naast zijn broers en zussen. Gobe heeft een speelgoedfietsje. Dat is geluk. Later wil Gobe graag op een echte fiets rijden. Er is geen dokter in Gobes dorp. Zijn moeder verkoopt eten op de markt

Kasper de tuinman

Kasper de tuinman Groep 3 themaperiode 5, van meivakantie tot zomervakantie  Mbv het prentenboek "Kasper de tuinman" breiden we onze woordenschat uit.   In tweetallen bekijken we de plaat met al het gereedschap in de schuur van Kasper en schrijven wat we al weten.