Doorgaan naar hoofdcontent
 
Mijn lievelingsboek

Groep 3, thema-periode tussen kerst- en voorjaarsvakantie

Ik zoek een boek!
We startten met ons eigen boek, je lievelingsboek,
die kwamen mee naar school, er werd verteld,gepresenteerd en ook geschreven bij het boek: waar gaat het over, wat is er leuk, wat is de mooiste zin en de leukste illustratie.


Ook maakten we posters voor in de spelhoek-boekwinkel van het eigen lievelingsboek.


Reacties

Populaire posts van deze blog

groep 3, op reis, op safari naar Afrika, wat weet ik al, wat wil ik weten?

Op reis naar Afrika, op safari!     Groep 3 themaperiode 4, tussen voorjaars- en meivakantie.   We bekijken samen het boek 'De gele ballon' van Charlotte Dematons en besluiten dat we op reis gaan naar Afrika, we gaan op safari!  Eerlijk gezegd hebben wij als leerkrachten voor het safari-thema gekozen. Als leerkrachten van de groepen 3, 3/4 en 4 in de middenbouw werken we veel samen. En  een dierenthema spreekt altijd zeer tot de verbeelding van kinderen, we gaan ons richten op de grote dieren van Afrika! Als startactiviteit in de eerste week bekijken en bespreken de kinderen in tweetallen een kijkplaat over Afrika uit het boek 'De gele ballon'. Daaruit ontstaan lijsten van 'wat weet ik al? ' en 'wat wil ik weten over Afrika? '     Die vragen zijn bij wijze van vragenwand gegroepeerd rond de kijkplaat. 
  Vaar je met me mee?   Week 9 in groep 3a van basisschool De Korenaar in Apeldoorn. Waar we het OGO-onderwijs met behulp van een thema en zonder taal-leesmethode vorm geven.   Een nieuw thema na de herfstvakantie. Vaar je met me mee? Een leuk thema met veel interessante onderzoeksmogelijkheden, veel informatieve boeken, wat minder verhalende boeken, maar heel veel mogelijkheden om zachtjes aan de sinterklaastijd in te glijden.     En dan zijn er natuurlijk volop verhalende teksten en boeken. Deze eerste week stond in het teken van de startactiviteiten . Bijvoorbeeld de vraag: heb je wel eens op e en boot gevaren? Die vraag stelde ik nadat ik mijn eigen boot-ervaringen mbv foto's en verhalen had laten zien en verteld.   Dat hielp de kinderen om goed op verhaal te komen met hun eigen bootervaringen. Want in Apeldoorn, midden op de Veluwe en in de bossen, zie je niet veel boten in je directe dagelijkse leefomgeving. Het lukt alle kinderen o

Snuffelen in de boeken, snuffellezen, kleine beestjes

Snuffelen in de boeken, snuffellezen, kleine beestjes   Groep 3 themaperiode 5, van meivakantie tot zomervakantie     Overal, op het plein, in de moestuin, komen we kleine beestjes tegen. We gaan zoeken in de boeken, in tweetallen kiezen we een interessant boek over kleine beestjes uit en met kleine post-it blaadjes in verschillende kleuren gaan we de informatie labellen:   En als we dan later gaan expert lezen over de kleine beestjes gebruiken we deze labels als start informatie.