Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ontdek de natuur

Ik ontdek de natuur
Groep 3, themaperiode 5, tussen mei- en zomervakantie.
Na de meivakantie beginnen we een nieuw thema, we zijn ijverig geweest met de 'moestuintjes' van AH en gaan een begin maken met een nieuwe moestuin op school. Na een aarzelend begin vorig jaar met 1 groep, zijn er nu wel 7 groepen die mee willen doen, leuk!
Op die eerste zeer warme dag na de meivakantie startten we met het nat maken van de aarde, met vele gieters water proberen we de grond een beetje vochtig te maken.
Lieke geeft de plantjes water, want daarvan gaan ze groeien.
De aarde moet goed nat zijn.
Deze sla is heel lekker en gezond. (Lisette
Nu hebben we wel veel in de tuin staan, maar veel plantjes zijn nog klein, hoe moeten ze verzorgd worden en hoe onthouden we wat waar staat?
 
We pakken het 'groene vingers voor beginners' boekje erbij en lezen de bladzijden van de plantjes in onze tuin in tweetallen. Hoge betrokkenheid!

Dat worden bordjes die we in de tuin bij de plantjes kunnen zetten: 

 Reacties

Populaire posts van deze blog

groep 3, op reis, op safari naar Afrika, wat weet ik al, wat wil ik weten?

Op reis naar Afrika, op safari!     Groep 3 themaperiode 4, tussen voorjaars- en meivakantie.   We bekijken samen het boek 'De gele ballon' van Charlotte Dematons en besluiten dat we op reis gaan naar Afrika, we gaan op safari!  Eerlijk gezegd hebben wij als leerkrachten voor het safari-thema gekozen. Als leerkrachten van de groepen 3, 3/4 en 4 in de middenbouw werken we veel samen. En  een dierenthema spreekt altijd zeer tot de verbeelding van kinderen, we gaan ons richten op de grote dieren van Afrika! Als startactiviteit in de eerste week bekijken en bespreken de kinderen in tweetallen een kijkplaat over Afrika uit het boek 'De gele ballon'. Daaruit ontstaan lijsten van 'wat weet ik al? ' en 'wat wil ik weten over Afrika? '     Die vragen zijn bij wijze van vragenwand gegroepeerd rond de kijkplaat. 

groep 3, samenvatting schrijven

  Gobe heeft geluk!     Groep 3 themaperiode 4, tussen voorjaars- en meivakantie.   Telkens proberen we nieuwe informatie toe te voegen zodat de kinderen steeds beter in het Afrika-verhaal komen. We kijken filmpjes van 'Freek op safari', geweldig, ook vaak spannend!   En we lezen samen een gekopieerd prentenboek over het leven van Gobe in een Afrikaans land: 'Gobe heeft geluk'.   Na het lezen van een bladzijde maken we er gezamenlijk, mondeling een samenvatting van, dat verhaal typen we direct zodat de kinderen het groeiende verhaal mee kunnen lezen op het digibord: Zijn vader vertelt spannende verhalen over krokodillen. Zijn moeder zingt graag. Dan kun je dansen en in je handen klappen. Gobe slaapt in de hut op een rij naast zijn broers en zussen. Gobe heeft een speelgoedfietsje. Dat is geluk. Later wil Gobe graag op een echte fiets rijden. Er is geen dokter in Gobes dorp. Zijn moeder verkoopt eten op de markt

Kasper de tuinman

Kasper de tuinman Groep 3 themaperiode 5, van meivakantie tot zomervakantie  Mbv het prentenboek "Kasper de tuinman" breiden we onze woordenschat uit.   In tweetallen bekijken we de plaat met al het gereedschap in de schuur van Kasper en schrijven wat we al weten.